Selvbetjening

Status på “Det åbne net”


10. maj 2020

På Generalforsamling den 6.2.2020 blev bestyrelsen pålagt at undersøge om der kunne åbnes op for andre internetudbydere og til en reduceret pris i forhold til YouSee´s priser.
________________________________________
Bestyrelsen vil arbejde på hurtigst muligt at åbne for andre bredbåndsudbydere med adgang til TDC Net (Hiper, Telenor, Fastspeed, Snappii m.fl.)

Begrundelse:
Bestyrelsen har nu fået tilkendegivet fra YouSee, at de ikke kan hindre Nyborgnet i at åbne op for andre udbydere af bredbånd i vores net, for at få billigere priser på Gigabit bredbånd.
En sådan åbning efterlader dog foreningen uden den medlemsadministration/service i vores net, samt økonomisk tilskud til vedligeholdelse af nettet, som er indeholdt i vores aftale med YouSee. Det giver samtidigt også mulighed for at vi får ’gratister’ i nettet uden betaling af medlemskontingent, da nogen kan være tilsluttede uden foreningens viden herom.
Hvis der åbnes op for andre udbydere, bliver det for alle udbydere i TDC Net. Det er ikke muligt at udvælge udbydere selektivt.
Det er vigtigt at denne åbning af nettet sker kontrolleret. Bestyrelsen vil arbejde på, at Nyborgnet får lavet aftaler med de enkelte bredbåndsudbydere, som sikrer, at vi får netleje og oplysninger om de medlemmer der køber bredbånd, så vi kan opkræve medlemskontingent for medlemmer uden tv-pakker hos YouSee.
Kan bestyrelsen ikke lave en aftale om netleje, vil bestyrelse være nødsaget til at opkræve et kontingent svarende til den manglende FEE/netleje hos de medlemmer som ønsker at skifte internetudbyder, da dette bruges i fælles pulje til renovering og service i hele byens kabelnet, som alle er en del af. (Fra YouSee til anden udbyder).

Med venlig hilsen

Bestyrelsen